טיפים - הכנות לטיול :
ויזה:
הוצאת ויזה: הויזה היא למעשה כרטיס תייר אותו דורשת ממשלת קובה מכל המעוניין לבקר במדינה. לא ניתן להנפיק את כרטיס התייר כאשר נמצאים כבר בקובה וחובה לעשות זאת מראש! בארץ ניתן להזמין את כרטיס התייר בסוכנות הנסיעות (לרוב סוכנות הנסיעות תגבה עמלה בנוסף לעלות של הכרטיס). עלות הכרטיס היא כ $45. במדינות אחרות העלות זולה יותר ובכמה מחברות התעופה הכרטיס ניתן בחינם. עם הזמנת כרטיס התייר יש לתת כתובת של קאסה או מלון בו תשהו מיד כשתגיעו לקובה. הויזה ניתנת למימוש תוך חצי שנה אך היא לשהייה של חודש בלבד.
הארכת ויזה: הויזה הינה לשהייה של חודש ואם רוצים להאריך את השהות יש לגשת למשרד ההגירה הקרוב, מספר ימים לפני מועד פקיעת הויזה ולהאריך אותה בחודש נוסף בתשלום.
(יש לקנות בול על סך CUC 25 בסניף בנק ייעודי ולהגיע עם הבול למשרד ההגירה).
יחסים דיפלומטיים: למדינת ישראל אין יחסים דיפלומטיים עם קובה. במקרה של גניבת הדרכון או בעיה דומה אחרת יש לפעול ע"פ ההנחיות באתר משרד החוץ (שגרירות קנדה בקובה נותנת מענה במקרים מסויימים ע"פ ההנחיות).
הכנות רפואיות:
ייעוץ רפואי: קובה הינה מדינת עולם שלישי וכמו בכל נסיעה למדינה שכזו, יש לבצע ייעוץ רפואי לצורך ביצוע או השלמת חיסונים מתאימים.
ביטוח רפואי: כמו בכל נסיעה לחו"ל יש לעשות ביטוח רפואי המתאים לכם ולאופי הפעילות אותה תעשו בטיול.
תרופות: קובה נחשבת למדינה עם שירותי רפואה מתקדמים אך ישנן תרופות שקשה להשיג במדינה, לכן כדאי להצטייד מראש בכל התרופות הנחוצות לכם.
תכשיר דוחה יתושים: קובה נחשבת למדינה נקייה ממלריה אך ישנן מחלות אחרות המועברות ע"י יתושים כגון קדחת הדנגה. כמו כן בחלק גדול מהחופים יש חרקים מעופפים שעוקצים ללא רחם. חשוב להצטייד בתכשיר דוחה יתושים יעיל.
כסף:
בקובה גובים עמלה גבוהה מאוד על החלפת דולרים אמריקאיים (כ20% עמלה). לכן כדאי להצטייד ביורו או בדולרים קנדיים או כל מטבע סחיר אחר בקובה רק לא דולר אמריקאי!. ניתן להשתמש ברוב כרטיסי האשראי הבינ"ל ואף למשוך כסף בבנקים/ סוכנויות Cadeca. גם על כך ישנן עמלות גבוהות יחסית.
ציוד:
דברים איכותיים בקובה עולים הרבה כסף ולא תמיד ניתן להשיג הכל. לכן כדאי להביא מהארץ את כל הציוד שלו תזדקקו במהלך הטיול. עם זאת אין בעיה כמו בעבר למצוא בחנויות בקובה סבונים, שמפו, דאורדורנט וכו'.
תגובות