דילוג לתוכן הראשי

הכנות לטיול בקובה



טיפים - הכנות לטיול :

ויזה:

הוצאת ויזה: הויזה היא למעשה כרטיס תייר אותו דורשת ממשלת קובה מכל המעוניין לבקר במדינה. לא ניתן להנפיק את כרטיס התייר כאשר נמצאים כבר בקובה וחובה לעשות זאת מראש! בארץ ניתן להזמין את כרטיס התייר בסוכנות הנסיעות (לרוב סוכנות הנסיעות תגבה עמלה בנוסף לעלות של הכרטיס). עלות הכרטיס היא כ $45. במדינות אחרות העלות זולה יותר ובכמה מחברות התעופה הכרטיס ניתן בחינם. עם הזמנת כרטיס התייר יש לתת כתובת של קאסה או מלון בו תשהו מיד כשתגיעו לקובה. הויזה ניתנת למימוש תוך חצי שנה אך היא לשהייה של חודש בלבד.

הארכת ויזה: הויזה הינה לשהייה של חודש ואם רוצים להאריך את השהות יש לגשת למשרד ההגירה הקרוב, מספר ימים לפני מועד פקיעת הויזה ולהאריך אותה בחודש נוסף בתשלום.
(יש לקנות בול על סך CUC 25 בסניף בנק ייעודי ולהגיע עם הבול למשרד ההגירה).

יחסים דיפלומטיים: למדינת ישראל אין יחסים דיפלומטיים עם קובה. במקרה של גניבת הדרכון או בעיה דומה אחרת יש לפעול ע"פ ההנחיות באתר משרד החוץ (שגרירות קנדה בקובה נותנת מענה במקרים מסויימים ע"פ ההנחיות).

הכנות רפואיות:

ייעוץ רפואי: קובה הינה מדינת עולם שלישי וכמו בכל נסיעה למדינה שכזו, יש לבצע ייעוץ רפואי לצורך ביצוע או השלמת חיסונים מתאימים.

ביטוח רפואי: כמו בכל נסיעה לחו"ל יש לעשות ביטוח רפואי המתאים לכם ולאופי הפעילות אותה תעשו בטיול.

תרופות: קובה נחשבת למדינה עם שירותי רפואה מתקדמים אך ישנן תרופות שקשה להשיג במדינה, לכן כדאי להצטייד מראש בכל התרופות הנחוצות לכם.

תכשיר דוחה יתושים: קובה נחשבת למדינה נקייה ממלריה אך ישנן מחלות אחרות המועברות ע"י יתושים כגון קדחת הדנגה. כמו כן בחלק גדול מהחופים יש חרקים מעופפים שעוקצים ללא רחם. חשוב להצטייד בתכשיר דוחה יתושים יעיל.

כסף:

בקובה גובים עמלה גבוהה מאוד על החלפת דולרים אמריקאיים (כ20% עמלה). לכן כדאי להצטייד ביורו או בדולרים קנדיים או כל מטבע סחיר אחר בקובה רק לא דולר אמריקאי!. ניתן להשתמש ברוב כרטיסי האשראי הבינ"ל ואף למשוך כסף בבנקים/ סוכנויות Cadeca. גם על כך ישנן עמלות גבוהות יחסית.

ציוד:

דברים איכותיים בקובה עולים הרבה כסף ולא תמיד ניתן להשיג הכל. לכן כדאי להביא מהארץ את כל הציוד שלו תזדקקו במהלך הטיול. עם זאת אין בעיה כמו בעבר למצוא בחנויות בקובה סבונים, שמפו, דאורדורנט וכו'.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מקובה לפלורידה- אם הכרישים יאפשרו

איך מגיעים מקובה לארה"ב ? מסתבר שלא חסרות דרכים יצירתיות! את 165 הקילומטרים שמפרידים בין קיי וסט להוואנה אפשר לעשות גם בשחייה - כך מסתבר. ע"פ כתבה שהתפרסמה היום ב YNET דיאנה ניד שכבר ניסתה בעבר ( כשהיתה בת 28 ) לעשות זאת - הולכת לנסות לעשות זאת שוב, והפעם להצליח. אף כריש לא יעצור אותה! צוות שילוה אותה ידאג לה לאוכל ושתייה וכמו כן יסייע להברחת כרישים שינסו להתקרב אליה. שדה חשמלי שיופעל מסביבה אמור למנוע התקרבות של כרישים שרגישים לשינויים חשמליים. יש כריש אחד מסוג ארך-גף אוקייני שעליו השינויים החשמליים לא משפיעים. שיהיה בהצלחה! הכתבה המלאה

בטחון אישי בקובה - לטייל בטוח בקובה!

כשמטיילים בקובה,כמו בכל מקום בעולם, צריך לנקוט באמצעי זהירות בסיסיים. קובה נחשבת לאחת המדינות הבטוחות באמריקה הלטינית! למעשה העיר הכי מסוכנת בקובה היא הוואנה. ככלל צריך לזכור שערים גדולות תמיד יותר מסכונות. במקומות הקטנים היותר והפחות מתויירים תרגישו הרבה יותר בטוחים בד"כ. אז ממה צריך להזהר בקובה ? ואיך? קודם כל לגבי הוואנה: לא מסתובבים בשעות הלילה המאוחרות בעיר! אם אתם יוצאים למועדון או מקום אחר שמרוחק מהקאסה קחו מונית ממשלתית עד היעד ובחזרה. אל תסתובבו עם מצלמה בשעות הלילה - סביר להניח שהיא תעבור ליד אחרת מהר מאוד. אל תסתובבו לבד בלילה בהוואנה או בערים הגדולות (סנטיאגו דה קובה לדוגמא). עיקר הסכנה בהוואנה ובערים הגדולות היא שוד לכן כדאי מאוד להתסובב עם מינימום כסף עליכם. תקחו רק את הכסף שאתם צריכים ולא את כל הארנק. בכל מקרה עדיף להסתובב ללא ארנק מכיוון שהוא מושך את העין של השודד המזדמן. רבים שואלים אותי האם כדאי להשאיר את הכסף בקאסה ? ברוב המקרים הקאסה תהיה המקום הבטוח ביותר לציוד שלכם ולכסף. לבעל הקאסה יש אינטרס לשמור עליכם ולא לגנוב מכם. אם חלילה תתלוננו עליו שגנב מכ...